about me

My photo
kenapa OlatOalOaa? it's tongue-twister kan. actually, it pronounce as O-la-to-A-lo-ya. got it? why olato. its a worm, an elongated soft-bodied invertebrate animal which i named this blog as it. and why aloaa(aloya), is about my fav nick(commonly my fam call me as this nick) wiiwiittt. kan. okayy? now. live ur life! C:
life without a friend is death without a witness

Friday, December 17

contest - bilangan paling RAMAI dlm satu gambar

salam! and again! its a contest! haha


aha. smalam (beberapa jam sebelum ni) dah masuk contest blog terkemas kan? hehe. skang ni pulak masuk contest 'bilangan orang paling ramai dalam satu gambar'. hehe. actually, excited ber-blogging nih. sejak dua menjak tengah cuti semester ni, rajin pulak 'ber-blog-jogging'. ahaa.. biasalah boring x tau nak buat apa(padahal byk gila bende kne buat), berjogging lah di alam maya kan. 

okaayyy, back to the story of the entry. ''contest - bilangan paling RAMAI dlm satu gambar''. macam biasa, biar aku bagi mukadimah dulu pasal contest ni.(cehceh, mcm aku pulak penganjur). ermm. contest ni dianjur kan oleh Fa-thul Halim (berdasarkan nama di FB die). macam biasa, die x kenal aku, dan aku x kenal die. hopefully lepas ni leh la kenal kenal. haha. (nak tambah follower boleh?) hehe. dan dannn contest ni sebenarnye dah lama kot, tapi x pasti bila die mula, yg aku tahu, tarikh luput contest ni ialah 1 Januari 2011 but di awalkan 1 minggu. so, 23 Disember is the last date of this contest! so, ape lagi tunggu? masih ade masa untuk korang cari gambar gambar yg ramai org dalam satu gambar untuk diupload dan masuk contest nihh! yay! 

oh ye. antara syarat contest ni ialah 
4. ''buatla entry pasal contest ini.. n suka ati korang la nk cerita pasal gambar korang n sertakan sekali berapa bilangan yg ada dlm gambar tersebut... semuanya akan diadili ;)''

terma dan syarat yg selebihnya,korg leh click kat banner contest tu ye C:



so, inilah gambar yg aku nak masukkan dalam contest. dannn. ceritanyaaa. C:


gambar ini ialah gambar keseluruhan fasi batch pertama 2010 di kolej matrikulasi selangor(KMS) bersama dengan timbalan pengarah KMS dan lecturer. kenapa batch pertama? ahaa. sebab KMS ni baru je buka tahun ni(2010). so, diorang x de senior untuk dijadikan faci. maka, kamilah menjadi faci KMS termasuklah saya! erm, kami pulak berasal dr matrik yg berlainan yg ada di Malaysia ni.saya dr matrik perak! hehe. ada yg dr kedah, n9, melaka,  johor, pahang, dan lain lain. cume dr sabah je x de. kamii hanya berkhidmat menjadi faci hanya 10 hari(sekejap nyee)! yay! aha. walaupun hanya 10 hari, tapi keakraban kami sangat terserlah. dah macam satu keluarga(cehcehceh). hehe. tapi siyes. kitorg still keep in touch tau! aha. C:


bilangan org yg ada dalam gambar mengikut perkiraan olatoaloaa : 72 org dan lebih
(muka org bertindih sebab tangkap gambar di kawasan landai,so kiraan x tepat)


itu sahaja ttg entry contest ini.
saya masuk untuk suka suka, kalau menang, mmg sy sangat bertuah lahh!! tapi kalau x, itu hanya sekadar adat pertandingan(ceh ceh). err. selain itu, utk menambah kawan blogger! yay! C:


lastly, nak tag:





'You can't reach your goals without taking some long shots'
Like it or Leave it ♥

5 comments:

farakamaruddin said...

pergghh..aku join ini kontesss..oo nak lawan yeee...tungggu22

Aliaa Jahaya said...

im waiting fk!! C:

izni said...

mengade nk join kontest ni bole x???walau x di tag pon?? *ngeeee!~

Aliaa Jahaya said...

boleh bolehh. join lahh. hehe.

fat+ha+ka said...

tq bout ur prticipate... i'll judge ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...