about me

My photo
kenapa OlatOalOaa? it's tongue-twister kan. actually, it pronounce as O-la-to-A-lo-ya. got it? why olato. its a worm, an elongated soft-bodied invertebrate animal which i named this blog as it. and why aloaa(aloya), is about my fav nick(commonly my fam call me as this nick) wiiwiittt. kan. okayy? now. live ur life! C:
life without a friend is death without a witness

Tuesday, December 21

plan of semester 2

hanya ada beberapa hari sahaja untuk kita semua melangkah ke semester 2. 
'kita' refers to mahasiswa/i Universiti Malaya ye.


adakah anda sudah bersedia?


siswa UM!! are you ready?? (jerit mcm cheerleaders. auww)


haha. okayy. before masuk semester 2, kene lah daftar subject kan.
korang dah daftar subject?


kalau dah, well done! kalau belum. click nih.


untuk mendaftar course university mmg sangat sangat payah! sbb apa? sebab subject uni selalu cepat penuh! x best nyee. kalau ade yg x penuh pun hari jumaat! korang nak ke ada kelas hari jumaat? homai homai. x mau kan? erm tepaksa lah amek kelas lain kalau x nak kelas hari jumaat, kene lah sumbat sumbat kan subject tu kat masa lapang korang.


semester ni. sy punya plan tersendiri! cehceh.


target : dean list (tolong ingatkan target aku ni throughout this semester sbb aku cpt lupa)


apakah plan itu? plan nya ialah meluangkan masa dan berdating setiap minggu dengan UM. rumah macamana? biar lah sampai rindu. hehe. kalau boleh nak retire dan letak jawatan sebagai president PBSM,UM(persatuan balik setiap minggu universiti malaya) tu. so jawatan tu leh la kasi kat FK atau NZ yg mmg mengidam ngidam sangat nak jd president! haha. 'kalau boleh' la. 
dan nak penuhkan timetable untuk semester 2. biar penuh. supaya busy, busy dan busy. i loike! no more hang-outs! err. nope. less hang-outs plss. focus on study study studyyy. in order to achieve the target kan! dean list dean list dean list! insyaAllah. c:


inilahhhh timetableku. from monday to saturday! i repeat saturdayyy ok! hoyehhh. 





yg '??' tu tak pasti nak amek ke tak. but. insyaAllah amek. waktu add and drop baru confirm sesuai ke tak subject tu untuk semester ini.


yg bawah ni pulak ialah calender! just nak show off tarikh exam yg sangat sangat lah cool! oh mmg cool gila! jarak setiap subject mmg sangat dekat! auww. 


persoalan : bolehkah aku membahagikan masa untuk study kesemua subject di minggu 'study week'?? 


jawapan : tepuk dada, tanya akal.






soalan lazim bila nak register subject.


1. ko amek subject university apa sem ni? 
♥ s & t, hub. etnik, info skill.


2. bape jam kedit ko amek?
♥ err. 20.


3. korang amek english gtee 1102/3/4?
♥ aku x amek english lahh sem ni. tgklah sem depan. sorry FK. apa apa perubahan minda. aku bgtahu kau samada nak amek english atau tk.


4. dah kuar result ke ah?
♥ umisisweb kuar bende nih 'Keputusan anda sedang diproses.Keputusan akan diumumkan sebaik sahaja proses pemarkahan selesai.' (letak blakang tangan kanan kat dahi dan cakap, sabarjelahh)


5. dah register subject?
♥ mestilah dahhh. hadoi.


6. sampai bila leh register subject?
♥ ntah lah. tak pasti. yg aku tau, mulai dr 20 dec ritu.


nak tag soalan lazim ni kat 





'You can't reach your goals without taking some long shots' 
Like it or Leave it ♥

2 comments:

Syda-Sydot said...

sy tidak mau sandang jwtn itu terima kasih . Haha . Sy lg selesa sbg ahli biasa :p

Aliaa Jahaya said...

alaaa. bukan ke itu jawatan yang slalu awak idam idam kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...